Over mij

Begin 2000 heb ik, Marcel Quint het bouwadviesbureau RKOB bouwmanagement opgericht.
Het doel van RKOB bouwmanagement is om de potentiële opdrachtgever te adviseren bij integrale huisvestingsvraagstukken.
Dit specifiek bij nieuwbouw, verbouw of renovaties in zowel de woningbouw als ook in de B&U-sector.Hoe kunnen we uw huisvestingsvraagstuk tot een succes maken?

0 +
Projects Done
0 +
Happy Clients
LinkedIn

Marcel heeft jarenlange ervaring met zowel traditionele als innovatieve bouwprocessen met duidelijke affiniteit met het aansturen van bouwprocessen in de B&U-sector.
Door hierbij goed naar de vraag te luisteren vervolgens te werken met korte lijnen met een snelle opvolging en een anticiperende en ontzorgende houding maken onze werkwijze onderscheidend te opzichte van onze con-collegae. Onze betrokkenheid leidt tot innovatieve, intelligente en solide huisvestingsoplossingen die optimaal zijn voor de gebruiker.
Daarbij staat voor ons de vraag centraal:

Hoe kunnen we uw huisvestingsvraagstuk tot een succes maken?

RKOB bouwmanagement heeft zich tot doel gesteld om pro-actief bij te dragen aan het delen van kennis en ervaring over de toepassing van UAV 2012 / UAV-gc 2005 contracten. Dit op het gebied van het opstellen van het programma van eisen, bouwmanagement, adviseren bij Aanbestedingen (AW 2012), Directievoering en Toezicht, Risicomanagement en aanverwante zaken in de B&U sector. Daarbij wordt aansluiting gevonden bij andere ontwikkelingen in de bouw zoals BIM, LEAN-bouwen en ketenintegratie.
De bouwmarkt bevindt zich al een aantal jaren in een transitie fase van traditioneel naar geïntegreerd. In de GWW-sector is deze transitie in het einde van de vorige eeuw reeds gestart, terwijl dit de B&U-sector pas de laatste jaren gestart is. Hedendaagse gunning van werken vindt derhalve steeds vaker plaats op basis van economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) ten koste van gunning op basis van alleen de laagste prijs. Op dit moment worden nieuwe werken in allerlei (geïntegreerde) bouwcontractvormen aangeboden. Hierbij worden vaak van zowel de opdrachtgever als van de opdrachtnemer hele andere vaardigheden en competenties gevraagd. De overige betrokkenen bij het bouwproces zijn vervolgens ook op een andere wijze aangehaakt. Soms moeten er door de opdrachtgever concrete maar oplossingsvrije bouwplannen worden geschreven waarbij plan en uitvraag op elkaar moeten aansluiten. Daarnaast moet bouwplannen vaak voldoen aan het SMART-criterium. Dit wil zeggen, dat de inhoud van het plan voldoende specifiek, meetbaar enzovoort moet zijn om uitvoerbaar en controleerbaar te zijn. Afhankelijk van de opdrachtgevers wensen moet hierbij vooraf goed nagedacht worden over de invulling van het gewenste bouwproces (Traditioneel, GROTIK, Geïntegreerd, BIM , System Engineering etc. ). Op deze website neemt de RKOB u mee in de (advies) wereld van de bouwprojectmanager zoals de RKOB deze graag “Traditioneel” (UAV2012) voor u wenst in te vullen.
Bent u meer geïnteresseerd in een geïntegreerd bouwproces (UAV-gc-2005) dan verwijzen wij u graag door naar onze website www.synquis.nl

Wij dragen met onze bouwmanagement knowhow graag bij aan de invulling van uw huisvestingsvraagstukken.